Miksi?

Näille sivuille on tarkoitus kirjoitella kaikkea kiipeilyyn ja retkeilyyn liittyvää.
Toivottasti löydät täältä jotain, kun kerran tänne eksyit!

Kuka minä olen?
Olen kiipeilystä ja vaeltamisesta pitävä kaveri ja kotoisin Kainuusta. Aloitin vaellusharrastuksen ’96, josta täällä on reissukertomuskin. Vähän myöhemmin sain ensikokemuksen jääkiipeilystä, Oulun kiipeilyseuran järjestämässä kiipeilytapahtumassa, Posion Korouomassa. Helsinkiin muuttamisen jälkeen, alkoi kallio- ja sisäseinäkiipeily kiinnostamaan enemmän ja siinä sivussa tuli tehtyä muutama reissu Norjaan Lyngenin Alpeille.

Retkeilykoulutukseni olen saanut Kainuun Rajavartiosta (Rajajääkäri), Kainuun Opiston eräopaskurssilta (Suomen Ladun opas) ja Partaharjun sekä Suomen Nuoriso-opiston yhteistyössä järjestämältä luonto- ja eräopaskurssilta (Luonto- ja Eräoppaan ammattitutkinto). Kiipeilykoulutusta minulle on karttunut vähän. Vain joitain päiviä  kiipeilyseuran tapahtumien myötä. Olen yrittänyt pitää silmäni ja korvani auki edeten varovasti, omat rajat suunnilleen tuntien.

Pidän helpohkoista nousuista korkeille vuorille, mutta haaveillen pitkistä ja pystysuorista alppikiipeilyreiteistä. Sisäseinällä ja kalliolla käyn yläköysittelemässä. Liidaaminen oli tauolla pitkään, kun harrastukseen tuli hiljaisempi kausi työn ohessa opiskelun ja talon rakennusprojektin vuoksi. Lisäksi menin hukkaamaan kaikki jatkot, kamut, kiilat, yms. vermeet jonkun muuton yhteydessä. Viime vuosina olen lämmitellyt kiipeilyharrastusta uudelleen ja nyt on hankittu uudet vermeet. On hankittu myös hyvä setti jääruuveja, jotka ovatkin olleet käytössä aina kun jäätä on ollut kiivettävänä. Käyn säännöllisen epäsäännöllisesti vuorilla, sisäseinällä ja yhä useammin kalliolla sekä jääseinällä. Ehkä teen vielä jonkin vaelluksen Ruotsin tai Suomen tuntureille. Vaeltaminen on omaa ydinosaamistani!


Kodin sivuilleni tarjoaa Webol.fi ja alustan WordPress.
Sivujen ylläpito ja toteutus Mikko

cropped-header1.jpg